bild - logga
Mobila utgćvan
Enter
bild - blommor
Information:
Skriv ett inlÀgg!
Glöm inte att skriva nÄgra rader i vÄran gÀstbok innan du lÀmnar sidan.
Bli medlem
Du fÄr inte missa att bli medlem pÄ vÄr sida. Genom att bli medlem kan du fÄ veta nÀr nya saker hÀnder hÀr pÄ sidan.
LĂ€gg upp en bild!
Har du har nÄgon rolig bild som du tycker skulle passa pÄ vÄr sida? GÄ in pÄ besökarnas bilder och lÀgg upp den.
Länkar:
Nomad SprÄkresor
djungeltrumman.se
maestos egna sida
Nya medlemmar:
rfdsggdhgeed
ljdwefdsyroxlk
ljdedseyrobgh
ljdwefdsyrovpk
Bli medlem?
start
film
foto
gästbok
bloggar
paintball
webshop
mobilen
crew
spex
nöjesguide
krönikor

inloggning
ny medlem
medlemmar

admin
logout
RSS 2.0

Lite läsning.
Pć denna sida kan du hitta lite historier som vi i crew knćpat ihop. De handlar om allt mellan himmel ć jord och vi tror du kan fć lite trevlig läsning om du tar dig tiden att titta igenom dem.

Rubriker:
Blue Ocean Strategy29/01/09
>> Va kvinnor frÄn Venus sa du?15/05/07
Komma hÀr och snacka om jÀmstÀlldhet13/06/06
Konsten att ragga..08/06/06
Varför blir de aldrig som man tÀnkt sig?15/03/06
Öppen inbjudan!13/02/06
Jag Àr en buffé-torsk!06/02/06
Waiting for my real life to begin29/12/05
GÀstkrönika: Att vara tjej...05/12/05
Det blÄögda Sverige17/11/05
SingeltrÀsket11/10/05
What becomes of the broken hearted?03/10/05
GÀstkrönika: MisÀren och GentlemÀnnen25/09/05
Krogens nya ansikte luktar kass21/09/05
Den girige svensken23/06/05
Vad hÀnde med den gedigna skolavslutningen?16/05/05
Varför tröttnar man aldrig pÄ öl?04/05/05
Skitan har mist sin charm!07/04/05
Synden Straffar Sig SjÀlv..06/04/05


Va kvinnor frÄn Venus sa du?

Av: Green
15/05/07

Kvinnor Ă€r frĂ„n Venus och mĂ€n Ă€r frĂ„n Mars. Vem var de som myntade de? Är det en boktitel? Skit samma. Det hĂ€r kommer varken handla om litteratur eller historia. Hur som helst, min poĂ€ng Ă€r att det Ă€r sĂ„ sant som det Ă€r sagt! Ibland börjar man tyvĂ€rr fundera pĂ„ om det överhuvudtaget finns nĂ„gra "normala" kvinnor. Ja, om du e tjej sĂ„ vĂ€nta lite med att bli upprörd sĂ„ ja fĂ„r ge en nĂ„gorlunda bra förklaring till mitt pĂ„stĂ„ende.

"Men ja mÄste sÀga en sak som avslutning"

Är du kille sĂ„ kanske du hĂ„ller med och/eller rent av lĂ€r dig ett och annat av den hĂ€r krönikan.
Jag har funderat och slutligen, till min förtvivlan, insett att jag inte har lÀrt mig sÀrskilt mycket om hur kvinnor fungerar. Visst, Man har haft nÄgra fina Är av forskning i Àmnet men inte fan blir man klokare för det. Varje kvinna man trÀffar Àr ju unik och har sina egenheter pÄ gott och ont. De blir ett nytt litet Àventyr varje gÄng. Det finns dock som tur Àr vissa grundregler. Riktlinjer att gÄ efter sÄ risken för nederlag minimeras i största möjliga mÄn. Om man gör en jÀmförelse mellan könen sÄ Àr de ju natt och dag, svart och vitt. Tjejer Àr sjukt mycket mer komplicerade Àn killar. Ok, jag sitter inte hÀr och sÀger att killar inte kan vara djupa, kÀnsliga o.s.v. men tjejer ligger pÄ en helt annan nivÄ. Detta Àr ett faktum och absolut ingen ja sitter och hittar pÄ. Jag sitter heller inte och pÄstÄr att det skulle vara nÄgot som helst fel med det. Det Àr snarare nÄgot som Àr facinerande och spÀnnande. Men Tjejer, ni mÄste inse att det ocksÄ Àr nÄgot som kan vara fruktansvÀrt frustrerande och jÀvligt svÄrt för oss killar! För att ni ska förstÄ nÄgot bÀttre sÄ kan ja ge en liten liknelse. TÀnk dig att du stÄr mitt pÄ en liten istÀckt sjö en sen vinterkvÀll. IfrÄgasÀtt inte hur ni kom dit. Du har ingen aning om hur tjock isen Àr sÄ för att komma i land mÄste du ta dig fram med extrem varsamhet. Du kan göra smÄ felsteg men om isen brister Àr det kört. Mycket av den hÀr frustrationen beror nog pÄ att vi tyvÀrr inte förstÄr djupet i vad som försigÄr i huvudet pÄ det motsatta könet. Det Àr inte lÀtt nÀr man inte förstÄr nÄgot som man Àr sÄ uppenbart beroende av.
Alla kvinnor har en gemensam talang.

"Det finns en enkel förklaring till allt det hÀr"

Att göra allt sÄ mycket mer komplicerat Àn vad det faktiskt behöver vara. Killar gör inte sÄ mycket Ät det hÀr fenomenet. Vi spelar mest med av bÀsta förmÄga och försöker vara till lags vilket kan vara det bÀsta vi gemensamt har kommit fram till sÄ hÀr lÄngt i evolutionen. Vikten av att vara till lags Àr nÀmligen grundlÀggande. Det gör att man minimerar risken för onödiga konflikter (vilket Àr Ànnu en sak som kvinnor Àr experter pÄ). Men vill man undvika konflikter sÄ ska man i princip bara göra tvÀrtemot
vad man normalt skulle göra. t.ex. att nÀr man gÄr ut Ä ska ta bara EN öl sÄ tar man bara EN öl (vilket för övrigt har bevisats vara i princip omöjligt). Man ska alltsÄ inte dricka 17 öl och komma hem 05:37 med en halv kebabtallrik i nÀven och frÄga om samlag Àr att rÀkna med.
NÀr en konflikt uppstÄr, för detta kommer garanterat att ske förr eller senare, sÄ gÀller det att spela sina kort rÀtt. Man ska lyssna och instÀmma pÄ ALLT. Absolut inte avbryta, samt att inte komma med nÄgra som helst förslag/kommentarer (din Äsikt Àr nÀmligen ÀndÄ inte vÀrd sÀrskilt mycket i det hÀr lÀget). Följer man de hÀr tre punkterna sÄ bör man komma lindrigt undan. Nu undrar ni kanske varför de ska gÄ till pÄ det hÀr minst sagt konstiga sÀttet. TvÄ mÀnniskor mÄste ju kunna prata med varandra i en relation! SjÀlvklart, man kan prata och diskutera om i princip allt. Men det gÀller att vara pÄ sin vakt för nÀr som helst kan den annars sÄ trevliga vardagskonversationen glida över till att koncentreras pÄ nÄgonting du har sagt, gjort (eller inte gjort) och det Àr dÄ det Àr viktigt att komma ihÄg de tre viktiga punkterna ovan. Visst, ibland Àr punkterna förgÀves och konflikten Àr nu helt och hÄllet oundviklig.

"Detta Àr ett faktum och absolut ingen ja sitter och hittar pÄ"

Det finns en enkel förklaring till allt det hĂ€r. Det Ă€r helt enkelt sĂ„ hĂ€r: Tjejer, ni Ă€r betydligt lĂ€ttare att ha och göra med om ni Ă€r glada. Det Ă€r dĂ€rför killar stĂ„r ut. För att om ni fĂ„r bestĂ€mma lite mer sĂ„ Ă€r ni glada och om ni Ă€r glada sĂ„ Ă€r vi glada. Det Ă€r helt enkelt inte svĂ„rare Ă€n sĂ„. Följden av överdriven anvĂ€ndning av den hĂ€r metoden kan fĂ„ bakslag. Man kan bli en sĂ„ kallad ”toffel”. Detta Ă€r nĂ„got som den nĂ€rmaste kompiskretsen med största sannolikhet inte kommer vara blyga pĂ„ att kommentera. Detta Ă€r dock nĂ„got man i sĂ„ fall helt enkelt fĂ„r lĂ€ra sig att leva med. Anledningen till att killar kan upplevas som okĂ€nsliga i tjejers ögon Ă€r att vi inte riktigt förstĂ„r. Ni mĂ„ste ha tĂ„lamod och vi mĂ„ste inse att vi med största sannolikhet aldrig kommer att förstĂ„ helt och hĂ„llet hur ni fungerar och tĂ€nker. Vi kan bara bli bĂ€ttre pĂ„ att acceptera detta faktum.
Jag tror tjejer överlag Àr mycket osÀkrare Àn killar. Har funderat pÄ varför de skulle vara sÄ men inte kommit fram till nÄgot vettigt. Men det skulle ju förklara lite av det avvikande beteendet. Vad kan man dÄ dra för slutsatts av mina tankar och funderingar kring detta Àmne Ett Àmne som kan vara en lika stor gÄta som universums storlek. För de första sÄ ska ni nog för sÀkerhets skull glömma allt ni har lÀst. Men ja mÄste sÀga en sak som avslutning. Tjejer, ni mÄste inse att ni Àr de viktigast som finns. Killar kommer alltid att göra allt för er men ni mÄste hjÀlpa oss att minska risken för nederlag i vÄr livslÄnga kamp.

/Green