bild - logga
Mobila utgćvan
Enter
bild - blommor
Information:
Skriv ett inlÀgg!
Glöm inte att skriva nÄgra rader i vÄran gÀstbok innan du lÀmnar sidan.
Bli medlem
Du fÄr inte missa att bli medlem pÄ vÄr sida. Genom att bli medlem kan du fÄ veta nÀr nya saker hÀnder hÀr pÄ sidan.
LĂ€gg upp en bild!
Har du har nÄgon rolig bild som du tycker skulle passa pÄ vÄr sida? GÄ in pÄ besökarnas bilder och lÀgg upp den.
Länkar:
Nomad SprÄkresor
djungeltrumman.se
maestos egna sida
Nya medlemmar:
rfdsggdhgeed
ljdwefdsyroxlk
ljdedseyrobgh
ljdwefdsyrovpk
Bli medlem?
start
film
foto
gästbok
bloggar
paintball
webshop
mobilen
crew
spex
nöjesguide
krönikor

inloggning
ny medlem
medlemmar

admin
logout
RSS 2.0

Lite läsning.
Pć denna sida kan du hitta lite historier som vi i crew knćpat ihop. De handlar om allt mellan himmel ć jord och vi tror du kan fć lite trevlig läsning om du tar dig tiden att titta igenom dem.

Rubriker:
Blue Ocean Strategy29/01/09
Va kvinnor frÄn Venus sa du?15/05/07
Komma hÀr och snacka om jÀmstÀlldhet13/06/06
>> Konsten att ragga..08/06/06
Varför blir de aldrig som man tÀnkt sig?15/03/06
Öppen inbjudan!13/02/06
Jag Àr en buffé-torsk!06/02/06
Waiting for my real life to begin29/12/05
GÀstkrönika: Att vara tjej...05/12/05
Det blÄögda Sverige17/11/05
SingeltrÀsket11/10/05
What becomes of the broken hearted?03/10/05
GÀstkrönika: MisÀren och GentlemÀnnen25/09/05
Krogens nya ansikte luktar kass21/09/05
Den girige svensken23/06/05
Vad hÀnde med den gedigna skolavslutningen?16/05/05
Varför tröttnar man aldrig pÄ öl?04/05/05
Skitan har mist sin charm!07/04/05
Synden Straffar Sig SjÀlv..06/04/05


Konsten att ragga..

Av: Green
08/06/06

Nu Àr jag tillbaks igen! En ny krönika med nya i-lands problem att ta upp. Men utan i-lands problem sÄ hade man ju inte haft nÄgra problem och dÄ hade jag inte haft nÄgon anledning att skriva mina krönikor. Vilket vissa kanske inte hade haft nÄgonting emot. Alla har olika förutsÀttningar och har dÀr av problem dÀrefter. SvÄrare Àn sÄ Àr det inte. Mitt problem Àr att jag tÀnker alldeles för mycket.

"att prata om att nÄgot Àr hÄrt, fuktigt, pulserande etc"

Kanske inget större problem kan tyckas. Jag Àr lite för filosofisk för mitt eget bÀsta som Lisa brukar sÀga. Jag tÀnker alldeles för mycket och aggerar alldeles för lite. Jag kan inte ta första steget, Jag kan inte gÄ fram till nÄgon fast jag egentligen vill. Jag kan inte sÀtt fingret pÄ vad det beror pÄ. Kanske Àr jag för feg. Kanske Àr mitt sjÀlvförtroende svÀrtat frÄn tidigare erfarenheter. Kanske vet jag egentligen inte hur jag ska göra. Att ta kontakt med nÄgon Àr ju det enklaste man kan tÀnka sig. Men ÀndÄ sÄ jÀvla svÄrt. Det finns en tjej jag har spanat pÄ ett tag. Hon jobbar pÄ ett fik hÀr i stan. Jag fikar dÀr ett par gÄnger i veckan (inte för att hon jobbar dÀr utan för att det rÄkar vara det bÀsta fiket den hÀr stan har att erbjuda!). Varje gÄng hon stÄr i kassan sÄ stÄr jag dÀr och drar nÄgon "rolig" komentar under min bestÀllning, som ungefÀr 90% av gÄngerna bestÄr av latte och morotskaka. Varje gÄng jag har stÄtt dÀr och skÀmtat mig igenom min bestÀllning sÄ har det slutat med att jag fÄr sÀtta mig i mitt sÀllskap, beklaga mitt tafatta aggerande, och kÀnna mig en smula patetisk. Jagkan sitta nÀstan en hel fika och diskutera huruvida man kan gÄ till vÀga nÀr man raggar upp ett kafébitrÀde (eller hur man raggar i allmÀnhet för den delen). Om det nu kan leda till nÄgon som helst framgÄng Àr jag mycket skeptisk till. Man fÄr ju en hel del, bra som dÄliga, förslag av sina mycket "hjÀlpsamma" vÀnner. Bl.a. att nÀr jag betalar med kort, ska jag istÀllet för att skriva mitt namn pÄ slippen, skriva mitt mobilnummer. Jag har dock inte mod, eller förmÄgan för den delen, att genomföra detta. Det kan bero pÄ att jag vanligtvis bara kan stÄ dÀr som ett fÄn och skratta lite nervöst till min egna komentar, som enligt min egen standard Àr under
all som helst kritik.

"En ny krönika med nya i-lands problem att ta upp"

Jag har funderat pÄ om hon över huvet taget fattar att alla mina dÄliga komentarer i sjÀlv verket Àr patetiska försök att fÄ henne i sÀng (jag rÀknar kallt med att hon inte kÀnner till denna webbsida). Fast nÀr jag tÀnker pÄ det sÄ blir bara min nervositet allt mer pÄtaglig och dÀr av blir mina försök allt mer patetiska. Jag tycker nog att killar i allmÀnhet Àr dÄliga pÄ att ragga. Jag menar nÄgra sorgliga stackare mÄste ju ha myntat dom dÀr riktigt fruktansvÀrt patetiska replikerna typ "kommer du ofta hit" etc. Uttryck av denna kvalite kommer man inte speciellt lÄngt med. Men hur ska man gÄ till vÀga nÀr man ska ta kontakt med en vilt frÀmmande mÀnniska av motsatt kön. Fredrik Lindström hade en ganska intressant teori om hur man ska gÄ till vÀga nÀr man vill fÄ hem en tjej pÄ krogen. Han pÄstod att man ska prata om saker som tjejer undermedvetet relaterar till sex. Som t.ex. att prata om att nÄgot Àr hÄrt, fuktigt, pulserande etc. Sen om det fungerar i praktiken har jag ingen aning om. Jag befinner mig sÀllan nÄgon lÀngre period av en utekvÀll i det stadiet av en fylla dÀr man faktiskt har mod, balans eller talförmÄga att ragga. Antingen Àr jag för nykter eller sÄ Àr jag pÄ tok för berusad för att göra mig förstÄdd. Ibland hÀnder det att man glider fram pÄ ett försök men i dom allra flesta fall slutar det med att man gÄr hem med en kebab med mos som enda sÀllskap, och Àven om man har bestÀllt med extra champinjoner och fetaost sÄ kan man ÀndÄ inte kÀnna sig helt nöjd med sig sjÀlv. Det mÄste ju vara nÄgot genetiskt de dÀr alltsÄ. Tjejer har inte alls samma problem. Det rÀcker att dom visar intresse sÄ har dom oss i koppel hem frÄn krogen (detta Àr min teori och det ligger förmodligen inte nÄgon som helst sanning bakom dessa senare pÄstÄenden).

"SvÄrare Àn sÄ Àr det inte"

I stÀllet för att sitta uppe hela nÀtterna sÄ kanske jag ska sluta tÀnka och börja aggera. Friskt vÄgat Àr fortfarande hÀlften vunnet och allt man kan fÄ Àr förhoppningsvis fortfarande bara ett nej. Nu Àr klockan strax efter sex sÄ nu Àr det hög tid för mig att sluta fundera och sova en stund. Go natt!

/Green