bild - logga
Mobila utgćvan
Enter
bild - blommor
Information:
Skriv ett inlÀgg!
Glöm inte att skriva nÄgra rader i vÄran gÀstbok innan du lÀmnar sidan.
Bli medlem
Du fÄr inte missa att bli medlem pÄ vÄr sida. Genom att bli medlem kan du fÄ veta nÀr nya saker hÀnder hÀr pÄ sidan.
LĂ€gg upp en bild!
Har du har nÄgon rolig bild som du tycker skulle passa pÄ vÄr sida? GÄ in pÄ besökarnas bilder och lÀgg upp den.
Länkar:
Nomad SprÄkresor
djungeltrumman.se
maestos egna sida
Nya medlemmar:
rfdsggdhgeed
ljdwefdsyroxlk
ljdedseyrobgh
ljdwefdsyrovpk
Bli medlem?
start
film
foto
gästbok
bloggar
paintball
webshop
mobilen
crew
spex
nöjesguide
krönikor

inloggning
ny medlem
medlemmar

admin
logout
RSS 2.0

Lite läsning.
Pć denna sida kan du hitta lite historier som vi i crew knćpat ihop. De handlar om allt mellan himmel ć jord och vi tror du kan fć lite trevlig läsning om du tar dig tiden att titta igenom dem.

Rubriker:
Blue Ocean Strategy29/01/09
Va kvinnor frÄn Venus sa du?15/05/07
Komma hÀr och snacka om jÀmstÀlldhet13/06/06
Konsten att ragga..08/06/06
Varför blir de aldrig som man tÀnkt sig?15/03/06
Öppen inbjudan!13/02/06
Jag Àr en buffé-torsk!06/02/06
Waiting for my real life to begin29/12/05
GÀstkrönika: Att vara tjej...05/12/05
>> Det blÄögda Sverige17/11/05
SingeltrÀsket11/10/05
What becomes of the broken hearted?03/10/05
GÀstkrönika: MisÀren och GentlemÀnnen25/09/05
Krogens nya ansikte luktar kass21/09/05
Den girige svensken23/06/05
Vad hÀnde med den gedigna skolavslutningen?16/05/05
Varför tröttnar man aldrig pÄ öl?04/05/05
Skitan har mist sin charm!07/04/05
Synden Straffar Sig SjÀlv..06/04/05


Det blÄögda Sverige

Av: Measto
17/11/05

Satt och slösurfade igĂ„r pĂ„ Aftonbladets hemsida dĂ€r jag lĂ€ser att en vĂ€rdetransport blivit rĂ„nad av en ensam man med pistol i Stockholm. RĂ„naren lyckas fĂ„ med sig pengar och flyr platsen. PÅ CYKEL! Polisen sĂ€tter in 10 bilar och en helikopter i jakten pĂ„ denna man men lyckas inte fĂ„ tag i honom. Till en början skrattar jag sĂ„ jag grĂ„ter men skrattet gĂ„r snart över till att jag blir förbannad pĂ„ detta vansinnigt blÄögda land.

"RÄnaren lyckas fÄ med sig pengar och flyr platsen"

Ärligt talat vad Ă€r det frĂ„gan om?

Jag klandrar verkligen ingen vĂ€ktare för det hĂ€r, jag har sjĂ€lv civil vĂ€ktarutbildning och det tro fasen de att man inte gör motstĂ„nd nĂ€r man stĂ„r med en pistol mot huvudet och nĂ„gon försöker sno pengar som inte Ă€r ens egna. De som dĂ€remot bör ha en reprimand Ă€r de som beslutat att vĂ€rdetransporter ska utföras pĂ„ detta sĂ€tt. LĂ„t oss se till fakta, en vĂ€ktare har inga som helst andra rĂ€ttigheter till ingripande Ă€n vilken annan medborgare som helst. Den enda skillnaden Ă€r att han har fĂ„tt en fin batong, en utbildning och ett tjĂ€nstemannaskydd. Nu ska vi se, vi har ett gĂ€ng tungt kriminella som har kommit över en lĂ„da automatvapen, de har nog med artilleri för att röja upp en hel teaterpublik. Deras motstĂ„ndare Ă€r tvĂ„ personer med batong och tjĂ€nstemannaskydd. Jag vill se dessa kriminella sitta hemma och planera kuppen och tĂ€nka att: ”nej killar jag tycker inte vi gör det hĂ€r, vi har chans att kamma hem miljoner hĂ€r men det Ă€r tvĂ„ killar med
batong som vaktar”.

Det hela Àr egentligen vÀldigt komiskt, vem kom pÄ tanken frÄn början? Ok, vi mÄste utföra vÀrdetransporter, transporter av stort vÀrde, folk söker efter vÀrde, vÀrde ska man vara rÀdd om. Vi lÄter vÀktare utföra transporterna! Jag undrar om man haft samma resonemang i t.ex. USA för vÀrdetransporter, nÄgot sÀger mig att sÄ inte Àr fallet. Jag kan inte lÄta bli att göra jÀmförelser med Lucky Luke. Bröderna Daltons rÄnar diligensen, han som kör diligensen kan inte göra nÄgot, han bara överlÀmnar pengarna varefter Lucky Luke kommer och rÀddar pengarna och sÀtter fast bröderna Daltons. Det Àr bara det att i Sverige Àr Lucky Luke (polisen) KASS! Vad Àr det för serie liksom, hjÀlten Àr kass, det funkar inte! Det Àr som att gÄ sjÀlv över plattan i Stockholm klockan 3 pÄ lördagsnatten med hÀnderna fulla av tusenlappar.

"Jag kan inte lÄta bli att göra jÀmförelser med Lucky Luke"

Man ber om det!

Men nu kommer vÀl facket dra in transporterna igen sÄ att det kan gÄ nÄgra dagar innan man drar igÄng precis samma arbete igen. Under tiden planeras kupper i landet och eftersom varje rÄn gÄr vÀgen sporras varenda smÄtjuv till samma djÀrva plan. VÀktarna fÄr men för livet och pengar försvinner spÄrlöst. Exakt vem betalar för dessa stulna pengar? Jag vet inte, vet du? Men lÄt det fortsÀtta, det finns mera pengar, fler transporter att fylla, Daltons fÄr pensionen betald och Lucky Luke blir allt fetare och Àn mer patetisk.

/Measto