bild - logga
Mobila utgćvan
Enter
bild - blommor
Information:
Skriv ett inlÀgg!
Glöm inte att skriva nÄgra rader i vÄran gÀstbok innan du lÀmnar sidan.
Bli medlem
Du fÄr inte missa att bli medlem pÄ vÄr sida. Genom att bli medlem kan du fÄ veta nÀr nya saker hÀnder hÀr pÄ sidan.
LĂ€gg upp en bild!
Har du har nÄgon rolig bild som du tycker skulle passa pÄ vÄr sida? GÄ in pÄ besökarnas bilder och lÀgg upp den.
Länkar:
Nomad SprÄkresor
djungeltrumman.se
maestos egna sida
Nya medlemmar:
rfdsggdhgeed
ljdwefdsyroxlk
ljdedseyrobgh
ljdwefdsyrovpk
Bli medlem?
start
film
foto
gästbok
bloggar
paintball
webshop
mobilen
crew
spex
nöjesguide
krönikor

inloggning
ny medlem
medlemmar

admin
logout
RSS 2.0

Lite läsning.
Pć denna sida kan du hitta lite historier som vi i crew knćpat ihop. De handlar om allt mellan himmel ć jord och vi tror du kan fć lite trevlig läsning om du tar dig tiden att titta igenom dem.

Rubriker:
Blue Ocean Strategy29/01/09
Va kvinnor frÄn Venus sa du?15/05/07
Komma hÀr och snacka om jÀmstÀlldhet13/06/06
Konsten att ragga..08/06/06
Varför blir de aldrig som man tÀnkt sig?15/03/06
Öppen inbjudan!13/02/06
Jag Àr en buffé-torsk!06/02/06
Waiting for my real life to begin29/12/05
GÀstkrönika: Att vara tjej...05/12/05
Det blÄögda Sverige17/11/05
SingeltrÀsket11/10/05
What becomes of the broken hearted?03/10/05
GÀstkrönika: MisÀren och GentlemÀnnen25/09/05
Krogens nya ansikte luktar kass21/09/05
>> Den girige svensken23/06/05
Vad hÀnde med den gedigna skolavslutningen?16/05/05
Varför tröttnar man aldrig pÄ öl?04/05/05
Skitan har mist sin charm!07/04/05
Synden Straffar Sig SjÀlv..06/04/05


Den girige svensken

Av: Maesto
23/06/05

Du stĂ„r dĂ€r pĂ„ systemet, svettas över alla fantasipriser som sitter pĂ„ hyllkanterna. 250 spĂ€nn för ett flak öl, de ska dom ha dom asen! Är du student lĂ€r du ha brĂ€nt budgeten för lĂ€ngesen. SĂ„ vad fĂ„r du för alternativ? Skita i kvĂ€llens happening? Sitta nykter och smutta av andras drinkar? Knappast! Du tar beslutet, vi drar till Tyskland!

In i bilen, pÄ med kÀrran sÄ drar vi.

"Är du student lĂ€r du ha brĂ€nt budgeten för lĂ€ngesen"

Tidigt som satan sÄ klart, han som kör kan rÀkna med att sitta och köra de första 20 milen sjÀlv eftersom alla sover efter att stadsgrÀnsen passerats. SÄ ligger man dÀr och trycker ner till skÄneland. Visst man fÄr köra i 80 km/h med kÀrra, men sÄ lÀnge inte kÀrran börjar studsa sÄ gÄr de fint Ä de finns la inga poliser hÀr? VÀl framme vid fÀrjan fÄr du reda pÄ att om du skyndar dig i Tyskland sÄ fÄr du 250 spÀnn tillbaka pÄ biljettpriset, 2 timmar i Tyskland, ÀÀh de e ju lugnt! Viktigt Àr att vÀlja det sletnaste fÀrjebolaget pÄ listan, det med de mest inrökta fÀrjorna med kaféer med svettiga frallor. Det blir liksom billigare dÄ. Snabbt av fÀrjan sÄ pressar vi genom hela Danmark och sen Àr det dags för sista fÀrjan över till Tyskland. PÄ denna fÀrjan Àr det viktigt att inte missa röd pölse med brödet bredvid för den ringa summan av 25 spÀnn. Grejen Àr att danskarna inte har fattat att man kan lÀgga korven i brödet. Men skit i de nu, vi Àr framme i Tyskland och nu Àr det brÄttom!

Fort av fĂ€rjan, brĂ€nn av vid nĂ„n Ă„ker och smĂ€ll upp dörrarna till Calles. DĂ„ möts du av chocken, den girige svensken. En hĂ€tsk stĂ€mning, folk som knör, varmt och illaluktande. Ni som varit pĂ„ Ullared vet vad det handlar om. Men det hĂ€r Ă€r snĂ€ppet vĂ€rre, under tiden du ska skriva pĂ„ lappen ”jag lovar att inte dricka ölen i Tyskland” sĂ„
Ă€r det nĂ„n sönderstressad morsa som snor din vagn! Va e de?! Jaja vi kan lasta pĂ„ fĂ€rre vagnar. DĂ„ ska vi se hĂ€r, öl var det ja. Och dĂ€r mellan frustande svenskar och pensionĂ€rer som lĂ€gger ner pava efter pava i sin vagn som om de planerar att supa ihjĂ€l sig trĂ€ffas Ă€ven jag. Den girige svensken knackar pĂ„. ”DĂ„ ska vi se hĂ€r, jag ska ha det absolut billigaste pĂ„ listan.

"
Avslutningsvis, ge fan i Slotts Classic, dom e billiga visst"

Christian Fyrtal verkar fin”. Jag kĂ€nner att jag har rĂ„d, jag kan lyxa till det med nĂ„gra flak Norrland ocksĂ„, jag menar skillnaden Ă€r inte sĂ„ stor. Vi snackar 50 spĂ€nn för ett flak hĂ€r! Men jag lyssnar inte pĂ„ det örat nu, jag minns inte priserna i Sverige, hĂ€r gĂ€ller det att komma undan billigt!

Ner med nÄgra flaskor Jeltzin Vodka för dom Àr ju sÄ vÀlsmakande! Sen stÀller vi oss i den omöjligt lÄnga kön. Om du var stressad, drÀp-svett och irriterad innan sÄ Àr det inget emot vad som sker nu. Efter 10-15 kundvagnar pÄ hÀlsenorna Àr du redo att döda nÄgon. Och vad ser du? Jo framför dig stÄr en familj som endast har lastat pÄ tio flak lÀskeblask och dÄlig tysk choklad. Men snÀlla nÄn vad Àr det frÄgan om, folk Äker till Tyskland för att köpa billigt socker eller? Jag tror jag kreverar! Koll pÄ klockan, kom igen nu vi ska ha tillbaka pÄ biljetten, tryck pÄ lite. Ut genom kassorna och snabbt in med grejerna i bilen och raka vÀgen till fÀrjan, skynda, skynda. DÀrefter har du en smÀrre fÀrd hem till Sverige, aningens seg kanske ja.

Vad som Àr bra med vÀrlden Àr att öl produceras i Sverige, skeppas till Tyskland, varefter svenskar Äker till Tyskland, köper svensk öl och slÀpar hem det till Sverige igen, bra dÀr!
Avslutningsvis, ge fan i Slotts Classic, dom e billiga visst. Men varm julöl funkar vÀl sÄdÀr tycker jag.

/Maesto